Forumda Ara:
It is currently 05 Feb 2012, 13:29

Search this topic:
Go to page 1, 2  Next
 Kaillera Nedir, Nasıl Kullanılır? [Resimli Anlatım] 
Author Message
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Post Kaillera Nedir, Nasıl Kullanılır? [Resimli Anlatım]
ÖNSÖZ: Kaillera dönüştürücülerin yani emulatorlerin internet üzerinden çok oyunculu olarak kullanılmasını sağlayan bir eklentidir. Kendi başına çalışamaz. Kaillera eklentisi bir emulator aracılığıyla çalıştığı için emulator kullanımını iyi bilmeniz gerekmektedir.

Öncelikle online oyun oynayabilmeniz için, sizde ve diğer oyuncularda aynı emulatorun aynı sürümü olmalı, yoksa oyunlar çokoyunculu olarak çalışmaz.

İşe en çok kullanılan kaillera destekli emulator sürümlerini yüklemekle başlayın. Özellikle Mame ve WinKawaks'ın çeşitli sürümleri tercih edilmektedir. Arkadaşlarınızla ortak bir emulatorde uzlaşmanızda yarar var.
Benim tavsiyem Mame32k 0.64 ve Mame++119. İşte emulator kullanım oranları.

Eğer yeni bir emulator yüklediyseniz; ROMS hedefi olarak ,daha önce oyun ve BIOS'ları yüklenmiş olduğu klasörü seçin. Tüm oyunlarınızın çalısır durumda olduğundan emin olun. Sıkça oynamayı düşündüğünüz oyunların çeşitli (klavye, ses, görüntü) ayarlarını Kaillera'yı çalıştırmadan önce yapın.

Kaillerayı açmak için Mame'de sol üst kösedeki File menüsünde Start Network game'e (Mame Örneği). Kawaks'ta ise File menüsünden Start Netplay'e tıklayınız(Kawaks Örneği). Karşınıza bu resimdeki gibi Kaillera Client v0.9 gelecek.

Kaillera Client All servers'ta karşınıza çok sayıda sunucu çıkacaktır. Siz bu sunucular arasında seçim yaparken Ping'e dikkat ediceksiniz. Ping'te milisaniyesi (ms) en düşük olana girin ki, oyunları oynarken yavaşlama ile karşılaşmayın. Tabi yanlızca sizin ping'iniz değil, oyun oynamak istediğiniz oyuncularında ping'i düşük olmalı. 70 ms ve altı oldukça uygundur.

Sunucuya girdikten sonra karşınıza bu pencere açılır. Alt kısımda açılmış oyunları göreceksiniz. Herhangi bir oyuna girmek isterseniz; üzerine tıklayıp, Join! tuşuna basın.
Oyun sahibi sizi kabul edip Start Game'ye basarsa oyuna başlarsınız. Eğer kendi oyununuzu kurmak istiyorsanız; buradaki gibi Create New game'ye tıklatıp başharfinden bir oyun seçin, yanınıza biri gelirse Start Game'ye basın ve oyun başlasın.

Mame kullanıyorsanız, oyun esnasında "T" tuşuna bastığınızda , Kawaks kullanıyorsanız Backspace tuşuna bastığınızda bir satır açılır, bu satırı kullanarak diğer oyuncularla yazışabilirsiniz. Bitti.

Kendi Kaillera sunucunuzu kurmak için BURAYA tıklayınız.

Last edited by Haggar on 25 Feb 2008, 21:11, edited 5 times in total.

03 Jul 2007, 17:32
Profile WWW
Uzman
Uzman

03 Jul 2007, 18:54
Profile
Acemi
Acemi

İşime Yaricak Klavyene sağlık

11 Sep 2007, 13:21
Profile
Beyaz KuÅŸak
Beyaz KuÅŸak

14 Sep 2007, 18:48
Profile WWW
Acemi
Acemi

ya bnde start network game deyince serverlar gelmiyo.

Söyle yazıyo:

Error requesting server list!

naapmalıyım?
:P
yardım edin :oops: :o

12 Apr 2008, 20:22
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

ya bnde start network game deyince serverlar gelmiyo.

Söyle yazıyo:

Error requesting server list!

naapmalıyım?
:P
yardım edin :oops: :o

öncelikle çeşitli nedenlerle uzun süredir kaillera kullanmıyorum. (manitalar)

ayrıca kaillera'nın ana sunucusu artık hizmet vermiyor. hamachi üzerinden ya da daha önce bilinen ip numaraları üzerinden serverlara giriş yapılabiliyor (recent kısmındaki sunucular). fakat ne yazık ki sunucuları arama özelliği etkin değil.

kaillera'nın yeni sahibi etai hugi adlı bir israilli eleman idi. bu eleman yeni kaillera hazırlıyorum dedi ve milleti aylarca oyaladı. yeni kaillera'nın çıkış tarihini sürekli erteledi. son olarak; "Allah belamı versin ki 7 nisan'da yeni kaillera piyasaya çıkacak" dedi.

bugün www.kaillera.com 'dan da anlayabileceğiniz üzere etai hugi adlı armadillo, çok büyük bir kolpacı olduğunu bir kez, bir kez ve bir kez daha ortaya koydu.

evet yanlış duymadınız kaillera elimizde patladı. kalan server'lar bizimdir.

bak kızdım akşam akşam...

12 Apr 2008, 21:53
Profile WWW
Banlandı
Banlandı

www.mame.vze.com

www.kaillera.vze.com

yaw ÅŸimdi bende sinirlendim... :D

12 Apr 2008, 22:02
Profile WWW
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

GGPO'ya davet ediyorum yakında gelişecek zaten pingsiz real time oyunun tadını çıkarın aramıza gelin :-)

şimdilik fighting oyunları var ama zamanla genişleyecek oyun dağarcığı.

12 Apr 2008, 22:46
Profile
Acemi
Acemi

Post Re: Kaillera Nedir, Nasıl Kullanılır? [Resimli Anlatım]
selamlar,

aynı ağadan arkadaşımla kailera üzerinden oynamak istiyoruz. fakat başarısız olduk! Size uyguladığım yolu söyliyerek nerede hatalı olduğumuzu söylerseniz çok seviniriz.

mame 119 u kullanıyoruz ve normal şartlarda arzu ettiğimiz oyunları singel player olarak oynayabiliyoruz.
kailera üzerinden online oynamak icin, Kaillera server v0.86 (Windows binary) (21kb). programını mame dosyasının içindeki kailera klasörüne actık. daha sonra ağ ayarlarını yaptık ikimizde file dan start kailera server dedik. Ardından Kailera net playe tıkladık ve açmış olduğumuz serverda buluştuk. (kailera üzerinden rahatlıkla yazışa biliyoruz.)

daha sonra arkadaşım creat new game dedi sonrasında bende arkadaşımın seçmiş olduğu oyunu alttki listeden seçip joine tıkladığımda "bu rom un bilgisayarımda olmadığını söyledi" Lakin bu rom var ve ne yapsak etsekte bir türlü oyuna giremedim.

Bu konuda görüşlerinizi iletirseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler.

Not: arkadaşım vista bende xp kullanıyorum.

09 Jul 2008, 20:07
Profile
Uzman
Uzman

Post Re: Kaillera Nedir, Nasıl Kullanılır? [Resimli Anlatım]
Eğer aigin kullanıp onay verirse bende denerim.

09 Jul 2008, 22:42
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next