Zaman: 09 Åžub 2010, 13:33

Bu Konuda Ara:
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
 PSX CD'sine Çoklu Oyun OluÅŸturma Klavuzu 
Yazar Mesaj
Süper Moderator
Süper Moderator
Kullanıcı avatarı

Mesaj PSX CD'sine Çoklu Oyun OluÅŸturma Klavuzu
Arkadaslar şimdi size tanıtacagım Emulasyon metodu biraz karışık yöntemler içermekte ve Emu olayına uzak arkadasların denemeden once biraz düşünmesi gerekmektedir. Ayrıca verdigim klavuzu okumadan once aşşağıdaki soru-cevap kısmınıda once okumalarını istiyorum. Aşağıdaki kısımda cevabı verilen sorularla geldiginizde cevap vermeyecegim. Hadi bakalım Kolay Gelsin

Soru & Cevap

S. Bu klavuzla 700 MB nin üstünde bir CD oluşturmak mümkünmü?
A. HAYIR!

S. Anlamı ne ozaman?
C. 200mb yada daha azı oyun boyutuna sahip oyunları indirerek çoklu oyun CD si yapabilirsiniz. CD-R a yazmak şartı ile tabiki :-)

S. Peki PSX/PS2 sahibiyim ve bu methodla yazacagım oyunlar makinalarımda çalışırmı?
C. Kimin klavuzu bu tabiki çalışır!

S. Peki Pal oyunu NTSC konsolunda yada NTSC oyununu PAL konsolunda çalıştırabilirmiyim?
C. Hayır tabiki! Elindeki oyunu arşivde verdigim PAL4U ile yamalamalısın

S. Peki yapılacak oyun ePSXe de çalışırmı?
C. Evet çalışırda ozaman ben sana soru sorayım :D ne geregi var emuda calıstırmanın. Emuda açacaksan tak dosyayı ac ne kasacaksın bu klavuza

S. Bazı sevdigim oyunları da bir diske koymak isterim ama boyutları büyük. Bunları RIP lemek gerekirmi öncelikle?
C. Evet RIP lemek gerekir ama RIP boyutunu 50-250 Mb arasına düsürmen gerek.

S. Hangi iÅŸletim sisteminde yapabilirim bu iÅŸi?
C. Windows (98/ME/2000/XP/VISTA)

S. Bunu yapabilmek icin yeni bir yazılımmı satın almam gerek?
C. Hayır! Nerden çıktı

S. Bu işle ugrasırken ne kadar HDD alanına ihtiyacım var?
C. Bir kaç GB yeterli olacaktır.

S. Peki senin verdigim PSX ISO Producer iler image oluşturup onları atabilirmiyim bu klavuza
C. Hayır. O program ile image in içini açamazsınız. Klavuz sonunda projemiz bittiginde CD olusturacaksınız. Olusturdugunuz CD yi tekrar CD sürücüye takıp PSX ISO Producer i çalısıtırın ve içerigi kilitli ISO halinde çalışan bir image dosyanız olacaktır. Bunu emuda ISO halinde açmak isteyen arkadaslar kullansın

S. Ben anlamadım yani bir kaç oyunu yazalım DVD ye ISO halinde yada ham halde ve emulatore takıp oynayalım çalışmazmı?
C. Çalışır ama bu klavuz ile bir ara menü yardımı ile acacagız (GUI Menü) oyunları. Yani autorun'ımız var :-) Ayrıca emuda oynayacaksanız gerek yok bu klavuza yani tak oyunu oyna zaten

S. Tamam tüm soruları okudum, kafamdaki bazı olası sorular ortadan kalktı, Emu olayı hakkında biraz bilgim var birazda programlamadan anlarım ve birkaç küçük boyutlu oyunum var yapabilirim artık değilmi bu klavuzla?
C. E hade ozaman :D.

ArÅŸiv

Kod:
http://rapidshare.com/files/105834007/PSX_CD_sine__oklu_Oyun_Olu__351_turma_Klavuzu_by_cosi.rar

Åžifre: www.trfighters.com

Klavuz Başlıyor

Bu klavuzda gerekecek tüm programları verdigim arşivden indirin. Birde foto vereyim ki emin olun bunlar olduguna

Uyarı oncelikle Adım 4 ü okuyun! :-)

Resim

Adım 1 - Dosyaları Oluşturma

Eger PC nizde isoBuster, UltraISO, MagicISO, vs. gibi programlar yüklü değilse arşivde verdigim MAGICISO.EXE'yi (Biliyorum shareware verdima ma bizde yeterli zaten 700 MB nin üstüne çıkmayacagızki :D) kurun. Ayrıca PC nizde onceden arşivlenmis bir CD image iniz yoksa beni takip edin. Elimde simdilik tekken var bildiginiz gibi tekken üstünden anlatırım tüm klavuzlarımı :-)

Kurdugunuz zaman File menüsüne gidin ve ordan file/open cd/dvd rom driver deyip kendi CD sürücünüzü seçin. CD nin içerigi ile gelecektir merak etmeyin.

Resim

Eger elinizde zaten CD image si varsa bir oyunun onu MagicISO ile açarsanız aynıs onucu elde edeceksiniz.

Arşivede verdigim Rar dosyasından tüm dosyaları masaüstüne cıkarın. Masaüstünüzde temiz olsun biraz bari kafanız karısmasın sonra programım nerde diye :D Şimdi masaüstüne 5 tane exe dosyası ve birde ROOT Folder adında bir klasor cıkardınız

Şimdi MagicISO daki image dosyanızın icindeki SYSTEM.CNF haric tüm dosyaları; SYSTEM.CNF, psx.exe, ve PROGRAMS.TXT oldugu ROOT Folder klasorune çıkartın. SYSTEM.CNF dosyasını almıyoruz image dosyalarımızın icinden cünkü ROOT Folder ın icinde tarafımdan düzenlenmis SYSTEM.CNF dosyası var be o bizim çoklu oyun Menü dosyamız olacak. Kafasında soru işareti olanlar için açıklama ihtiyacı hissettim. Bu işlemi 1 CD de hangi oyunları istiyorsanız onları ROOT Folder a atana kadar devam ettirin. Mesela ben Tekken 3 ü attım ardından; Time Crisis ve Spider Man gibi küçük boyutlu 3 tane oyun attım :-D

Yok ben dosyaları tek bütün hale getirip atmak istiyorum diyorsanız PSX CD nizi CD sürücüsüne takın ve MagicISO dan tools/make iso from cd/dvd rom menusu altında image inizi olsuturun ve BIN formatı altında kaydedin. Daha sonra o BIN formatlı dosyayı PAL4U ile yamalayın (Aşşagıda anlatacagım yamalama olayını)

Adım 2 - Menü'yü Düzenleme

Oncelikle arka planı (Uzay Teması) ve dil (Almanca) dili değiştiremeyiz. Dosyayı bu şekilde buldum yani birde japoncası vardı. En azından almanca fazla dil bilgisi gerektirmiyor zaten. klavuz sonunda oluşacak menüyü simdiden verim bari fikriniz olsun

Resim

Yukarda gordugunuz gibi menumuz bu olacak ayrıca görüntülenecek oyunun ismini düzenleyebiliriz sadece. Ayrıca oyun dosyalarını görüntülenen isme nasıl baglayacagımızı şimdi anlatacagım :-)

Bunu yapabilmemiz için düzenleme yapacagımzı dosyanın ismi
Program.txt'dir. text dosyasını açın ve içi şu şekilde görüntülenecek

START
"GAME1"cdrom:SXXS_XXX.XX;1"
"GAME2"cdrom:SXXS_XXX.XX;1"
"GAME3"cdrom:SXXS_XXX.XX;1"
"GAME4"cdrom:SXXS_XXX.XX;1"
"GAME5"cdrom:SXXS_XXX.XX;1"
"END"

İlk bakışta biraz karmaşık gözükebilir ama burdaki işlemi yapmazsak afedersiniz ama bu proje bi b*ka yaramaz ve şimdiden yatar :?

Şimdi size terimleri açıklayayım dosyanın içindeki

START: Menünün başlamasını sağlayan komuttur.
GAME1/GAME2/GAME3/GAME4/GAME5: Bu isimler menude oyununuzun hangi isim altında gözükmesini sağlayan terimdir. Mesela ben Game1 yerine Tekken Yazdım. Ayrıca yahu 5 tane degilde ben 10 tane koycam derseniz o zaman Text dosyası içine extra satırlar yerlestirin. GAME6"cdrom:SXXS_XXX.XX;1 gibi. Az oyunda varsa diger satırları silin :-)
cdrom: Disc inizin çalışacagı yerdir. DVD sürücünüz var diye dvdrom yazmayın oraya döverim :D
SXXS_XXX.XX: Bu kısım çok önemli. Buraya Oyunun ID nosunu direcegiz yani fabrika çıkış numarasını. ID nosundan emin degilseniz Bu adresten oyununuzun bulun ve ID nosunu öğrenin. SCUS/SLES/SLUS/SCES_00005 bu tarzda numara alacaksınız (son 2 isaretten once nokta koymayı unutmayın)

Kurallar

tırnak işareti kalacak, kaldırmayın sakın
;1 noktalı virgül ve 1 kalacak, kaldırmayın sakın

Eger Tekken'i Time Crisis ve Spiderman ile (hepsi PAL-EU) yerleştirmişseniz şu şekilde gözükecek

START
"Tekken"cdrom:SCES_000.05;1"
"Time Crisis"cdrom:SCES_006.57;1"
"SPIDERMAN"cdrom:SLES_028.86;1 "
"END"

Şimdi dosyayı kaydedin ve çıkın :-)

Adım 3 CD Image Dosyası Yaratmak

Resim

Şimdi CDGENPS2.EXE adlı programı açıyoruz arşivden ve ROOT Folder a attığımız tüm dosyaları ( SYSTEM.CNF, Program.txt ve psx.exe dahil) CDGENPS2.EXE'in içine atıyoruz. Ardından Volume tuşuna basıyoruz. Dosyayın ismini ne yazarsanız yazın size kalmıs, save edin. Nasıl save ederseniz edin :-) . Son olarak Image tuşuna basın. Image dosyanızı istediginiz şekilde save ettikten sonra "the boat has left the port" yazısı gelene kadar PC de herhangi bir işlem yapmayın. Şimdi CDGENPS2'i kapatabilirsiniz :-)

Diskiniz aşağıdaki gibi gözükmeli (tamam anlıyorum bu bir anlatım ama ayrı klasorlerde yapmıssanız inanın bana çalışmayacaktır)

Resim

Adım 4 NTSC'ye Yamalama (Eğer oyunlarınız zaten NTSC ise bu adımı geçiniz)

Bu Disk varsayılan olarak PAL'a ayarlanmştır (Bunu anlatabilmem için yaptım merak etmeyin). Türkiyedeki PSX makinaları NTSC sistemine göre buraya ithal edilmiştir. Yani güzelim yurdum NTSC makina kullanmakta. Ama şimdi siz internetten PAL versiyon bir oyun indirdinizmi PSX inizde kesinlikle çalışmayacaktır. ePSXe de çalışır çünkü PC niz PAL/NTSC ayrımı yapmaz :D (tamam kabul ediyorum son kısımda ben hatalıyım denirmi o :D)

Şimdi PAL olarak indirdiğiniz oyunları NTSC ye çevirelim. Bazı arkadaslarda PAL makinada olabilir. NTSC oyununu PAL a çevirmek isteyebilirler. Prosedür aynı. Takip edin beni.......

Ayrıca indirdiginiz makinanız ile uyumsuz oyun imajlarınıda (PAL oyun makina NTSC :D) bu program ile çevirebilirsiniz. Ama sakın adım birdeki gibi tüm oyunları bir klasore alıp sonra yamalama işlemini yapmayın. Güzelim forumumun kullanıcısı bununla ugrasıyorsa produr zaten öyle düşünüyorum:D Once tüm oyunları aynı bölge koduna (PAL yada NTSC)'ye çekin. Çingene pazarı CD si yapmayın :D oyunun biri PAL digeri NTSC gibi :D ADım bir i yapmdan once bu proseduru mutlaka bitirin yani adım sıfır olsun bu :D :-)

Şimdi P4U.EXE yi açın bakayım hade hade ağır kalıyorsunuz yanımda :D :D. Aşagıdaki fotoda ne yapacagınızı sıralı numaralı halde gosterdim. Scan yaptıktan sonra su yazı ile karsılasacaksınız. " scan terminated" OK tuşuna basın ve En alttaki "Patcher info" yazan yere istediginizi yazıp "p4u" Dosyasını oluşturun.

Resim

P4UPATCH.EXE programını açın ve oluşturdugunuz "p4u" dosyasını seçin. Ardından "choose bin/exe" ye tıklayın ve p4u dosyasını oluşturdunuz CD İmage dosyasını seçin. Yani ne yaptık, once Tekken3 adlı dosyanın p4u dosyasını cıkardık ardından Tekken3 dosyasını bununla yamaladık. İşlem bu kadar kafanız karısmasın. "GO FOR PATCH" e basın işlem biraz uzun sürebilir.

Adım 5: CD mize kavuşalımmı artık :D

Basit bir adım bu. Forumda nasıl CD yakacagımıza ait dokuman olsada madem bu konuyu hazırladım tam hazır olsun :D

Eger PC nizde PSx oyunlarını yakacak bir Program var ve kullanmasını biliyorsanız bu adımı geçin.

DVD Decrypter programını DVDDECRYPTER.EXE dosyası ile kurun. Programı açın ve MODE/ISO/WRITE i açın görev kısmında. CDGENPS2 ile yaptıgınız dosyayı secin ve CD-R CD türü oldugundan emin oldugunuz diski yerleştirin yazıcıya. Hadi bakalım kolay gelsin. CD miz çalışır hale gelince menüsü su şekilde olacak

Resim

Notlar

CD-R leriniz boşa harcamak yerine yani CD olsuturmadan once projenizi once emulatorde deneyin. Eger NO PROGRAMS.TXT" hatası" (yada "doesn't boot", yada başka hatalar) ile karsılasırsanız sadece CDGENPS2 ile yaptıgınız .ps2 ve .bin dosyasını silin ve tekrar deneyin (2. ye kesin açışır)

En son RoLaTiviTy tarafından 08 Nis 2008, 23:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 6 kere düzenlendi.

08 Nis 2008, 22:12
Profil WWW
Uzman
Uzman
Kullanıcı avatarı

Konum: Tam lambanın altındayım düşse kafamı yarar. Hayatım aksiyon dolu...

Dragon Ball: Advanced Adventure - Goku (ben) vs Krillin (com) http://www.youtube.com/watch?v=izbsT_7KjGc
Çok pis Sonic oynarım, başınızı döndürürüm http://www.youtube.com/watch?v=IrlsU323_A4
http://retro-sanctuary.com/Top%20Games%20Main.html

En son aigin tarafından 31 Oca 2010, 12:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

08 Nis 2008, 22:15
Profil WWW
Uzman
Uzman
Kullanıcı avatarı

Çok güzel ve yararlı bi döküman olmuş gerçekten.Müthiş hazırlamışsın.Eline,emeğine sağlık... :smile:

Resim
Resim

08 Nis 2008, 22:20
Profil WWW
Ninja
Ninja
Kullanıcı avatarı

RoLaTiviTy yazdı:
DVD sürücünüz var diye dvdrom yazmayın oraya döverim
:smt042

08 Nis 2008, 23:03
Profil WWW
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

+1 :-) :lol:

08 Nis 2008, 23:05
Profil WWW
Uzman
Uzman
Kullanıcı avatarı

Konum: Tam lambanın altındayım düşse kafamı yarar. Hayatım aksiyon dolu...

Dragon Ball: Advanced Adventure - Goku (ben) vs Krillin (com) http://www.youtube.com/watch?v=izbsT_7KjGc
Çok pis Sonic oynarım, başınızı döndürürüm http://www.youtube.com/watch?v=IrlsU323_A4
http://retro-sanctuary.com/Top%20Games%20Main.html

En son aigin tarafından 31 Oca 2010, 12:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

09 Nis 2008, 12:17
Profil WWW
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

09 Nis 2008, 14:07
Profil WWW
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

Abi yine mükemmel bir kılavuz hazırlamışsın..Teşekkür ederim..

09 Nis 2008, 16:09
Samuray
Samuray

Çoğu üye çoklu oyun oluşturma hakkında yardım arıyordu. Döküman için teşekkürler RoLaTiviTy. :-)

09 Nis 2008, 16:16
Profil ICQ WWW
Süper Moderator
Süper Moderator
Kullanıcı avatarı

Artık döküman verecegim. Oyun vermekten sıkıldım :D Oynamak zorunda kalıom once :D

09 Nis 2008, 18:10
Profil WWW
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver   [ 54 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

GeçiÅŸ yap:  

GiriÅŸ
Kullanıcı adı:   Åžifre:   Her ziyaretimde otomatik giriÅŸ yap  
Bu forum gücünü phpBB yazılımından alır. Tema: Vjacheslav Trushkin Türkçe dil dosyası: phpBB Türkiye Geliştirici: TheScorpion